U kunt de instellingen om internet op uw mobiele telefoon te gebruiken vinden op www.mobilewebstart.com op de computer onder kopje: info van Providers.
Het instellen is hierdoor een fluitje van een cent.
test


m4u == mobilewebstart.com voor u!!

Over de voordelen van een kleine mobiele startpagina


Een interview met de makers van mobilewebstart.com

Joep Oosterwijk en Gerrit Kooiman hebben elkaar gevonden door een site voor mobiele telefoon, die ze samen hebben opgezet.

Dat kwam zo:
Toen Joep 2 jaar geleden een nieuw mobieltje kocht wilde hij daarmee gaan internetten. ‘Ik dacht, dat gaat net zo als op je PC, maar wat een gepier! Het probleem is dat de internetpagina’s veel te groot zijn, te uitgebreid, je ziet maar een klein stukje en moet steeds verder scrollen’.
De mobiel werd wel verkocht met de mogelijkheid om te internetten. Maar hij hoorde al snel van anderen ‘dat kun je wel op je buik schrijven’ en ook dat de meeste mensen al snel afhaakten vanwege de hoge kosten.

Nou, dan ken je Joep niet! Hij had al zijn eigen site gemaakt en naast de muziek is de computer zijn grote hobby. Hij weet veel van PC hardware en bedacht dat het toch mogelijk moest zijn een site te maken die beter geschikt is voor een klein scherm. Via via kwam hij in contact met Gerrit, een professionele webdesigner. Zo kon hij zijn ergernis omzetten in een bruikbare site.

Ik ontmoet de twee in het lab van Gerrit. Een huiskamer-achtige toestand helemaal vol PC’s, draden, computer-tijdschriften en de hond Beertje die hem gezelschap houdt. De mannen zijn aan elkaar gewaagd en hebben dezelfde soort humor. ‘We hebben veel fantasie, maar kunnen elkaar ook afremmen als ’t nodig is’.

Joep neemt het woord en zegt dat er twee jaar geleden geen mobiele startpagina was, dat er bij aankoop van je mobiel een site voor internet op je toestel stond waar je eigenlijk niets aan had, of waarvan een aantal onderdelen niet werkte. Hij bedacht zich niet en registreerde www.mobilewebstart.com en www.mobilewebstart.com . Maar toen moest de site nog gebouwd worden. Een kwestie van uitdenken, puzzelen, programmeren en lay-out. Eenvoudig en zonder overbodige toeters en bellen met veel links naar mobiele websites.
 
 
Het gaat erom dat er een goed overzicht is en een logische indeling van de site. Niet com-mercieel en vooral duidelijk en kort, zodat er minder data wordt gebruikt. Gerrit rekent voor dat je met een datalimiet van 5 MB per maand heel wat kan doen, maar dat je er snel doorheen raakt als je eenmaal 40 internetpagina’s hebt opgevraagd. Daarom denkt iedereen: mobiel internet is veel te duur. ‘Je krijgt een keer een dikke rekening en dan vergeet je ’t verder wel!!’.
Zij willen de kleinste en makkelijkste site bieden, met hetzelfde surf gemak als internet op je computer. Alle links zijn te vinden via categorieën. Bezoekers kunnen ook zelf een website aanmelden.

Geboren uit frustratie hebben de twee nu een zeer bruikbaar en intelligent alternatief ontwikkeld.
De software is geschikt voor PC en mobiel. De software past zich aan omdat hij herkent waarmee je inlogt. En het gaat snel!

‘Waarom zou ik gaan internetten op mijn mobiel’, vraag ik. Het blijft toch maar een klein schermpje. ‘Het heeft vooral bestaansrecht op die plaatsen waar geen PC of laptop voorhanden is.’ zegt Joep enthousiast Dan komen de mogelijkheden: in je vakantiehuisje kun je kijken welke film er draait of naar de buienradar. Telefoonboek, 9292, je email lezen, enz. Je kunt in de trein chatten naar mobiel of PC of omgekeerd. Je foto’s stuur je naar een online fotoalbum. Nou ja, ben je inmiddels nieuwsgierig: kijk zelf maar via je Computer of GSM op www.mobilewebstart.com. Via deze site kun je tevens je vragen stellen aan de ontwerpers.

Hannie van SchieHet mobiele internet start met

-- mobilewebstart.com --Ga hier naar mobilewebstart site of bekijk mobilewebstart.com op je mobiel
Wij wensen u veel mobiel surfplezier met mobilewebstart.com

Het mobilewebstart team

Op mobilewebstart staan alleen links naar sites die goed te bekijken zijn via de mobiele telefoon dus de kosten en het dataverbruik zijn minimaal. Mobiel internet hoeft niet duur te zijn.
Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, klik dan hier